Wie ben je? Ik ben Jet Douwes, 46 jaar. Ik heb twee zonen; Nick (22) en Mike (20).

Wat doe je? Ik ben eigenaresse van “Pepijn”, kado en sieraad. Op mijn 19e ben ik bij mijn moeder (Jannie) begonnen, en heb sinds dit jaar de zaak overgenomen. Mijn moeder is nog steeds actief en vind het nog super fijn om mee te helpen. Het is leuk om te zien hoe in al die jaren onze winkel is meegegaan in de trends en ontwikkelingen van cadeautjes en sieraden. Elke keer probeer ik weer in te spelen naar de vraag van de klanten. Ik heb het erg naar mijn zin. De 6 dagen dat ik met Pepijn bezig ben vliegen zo om. De administratie en de inkoop zitten hierbij inbegrepen . Het is een voorrecht om deze leuke zaak te mogen hebben. Verder wandel ik graag en ik vind uit eten gaan en uitgaan met vrienden ook erg leuk om te doen.

Waar woon je? Wij wonen al 20 jaar boven de zaak. Midden in het centrum van Voorschoten en dat is prettig wonen!

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is mijn dorp. Ik woon hier al mijn hele leven en hier voel ik mij thuis. Het is hier altijd gezellig en er wonen veel aardige mensen. Vaak maak ik een wandeling door het Berkhoutpark. Dat is een favoriete plek, samen met het strand dat lekker dichtbij is, waar ik ook graag kom. De voorstaat is ook een super mooie plek in Voorschoten

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Als het fietsverbod echt ingaat, na de zomer, dan ben ik bang dat er minder winkelend publiek in de Schoolstraat komt. Ik zou dat echt jammer vinden. Vooral voor de wat oudere mensen. Huisvesting voor jongeren is echt een groot probleem voor Voorschoten……….. maar dit punt lees ik vaker in deze column.

Met dank aan Jet Douwes

Pin It