Wie ben je? Ronald Besuyen, 53 jaar en getrouwd met Winnifred (50). We hebben twee kinderen, Stan (20) en Elien (18).

Wat doe je? Ik ben eigenaar van Rijwielspecialist G. Besuyen. Mijn opa is in 1930 begonnen met de zaak, vandaar G. (Gerard) Besuyen. Daarna heeft mijn vader het overgenomen in 1974 en ik heb de winkel nu alweer 33 jaar. De tijd gaat snel. Ik weet nog wel dat ik als 20 jarige begon en kijk waar we nu staan! Er is zoveel vernieuwd wat betreft de techniek aan een fiets. De vervanging van de ketting door een bandje of een aangedreven stalen buis met kogelgewrichten. Op dit moment blijft alles heel snel ontwikkelen, zeker de elektrische fiets. Ik heb een afwisselende baan waar ik echt veel plezier in heb. Ik ben wel zes dagen van de week aan het werk. Ik ben blij dat we met zijn drieën zijn; David en Jeroen zij hier monteur en verkopers, zonder hen zou ik het niet redden. Op zondag doe ik lekker mijn eigen ding: met de familie samen zijn of golfen op het Wedde. Ik kijk ook graag naar sport.

Waar woon je? Wij wonen in Starrenburg I. Prima wonen, lekker rustig en aan het water, midden in het groen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten heeft een historisch mooi centrum waar ik elke dag van geniet. Het is een voorrecht om op deze locatie je winkel te mogen hebben. Het is een dorp “ons kent ons”. De mensen die hier komen zijn vriendelijk en gezellig en dat werkt prettig.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het is al eerder geschreven maar ik vind het kansloos voor jongeren om hier woonruimte te vinden. Je moet ze al inschrijven bij een wooncorporatie vlak na de geboorte………….. en dan maken ze nog geen kans!
We moeten ons zorgen gaan maken als de “Mall of the Netherlands”, klaar is. Ik denk dat we voor die tijd meer trekpleisters hier in Voorschoten moeten hebben. Meer diversiteit om zo de aantrekkingskracht van ons mooie dorp niet te verliezen.

Met dank aan Ronald Besuyen

Pin It