Wie ben je? Kirsten Beljaars, 46 jaar. Ik ben getrouwd met Marnix Beljaars (45). Wij hebben drie dochters: Stien (13), Loeky (11) en Maud (9).

Wat doe je? Ik werk als consultant in de kwaliteitshoek om de voedselveiligheid te waarborgen. Ik heb een eigen onderneming, ben dus ZZPer en werk via opdrachten van bijvoorbeeld bedrijven die voeding of voedingssupplementen produceren . Op dit moment heb ik een opdracht bij een humus en falafel fabriek. Ik ondersteun ook een bedrijf wat laboratoriumartikelen verkoopt. Zij verkopen bijvoorbeeld schudmachines, steriele handschoenen, pipetten en ander materiaal die de laboratoria nodig hebben. Veel bedrijven zien hier graag een kwaliteits certificaat bij. In de voedings industrie is dit zelfs wettelijk verplicht. Verder zwem en lees ik graag in mijn vrije tijd en ga ik graag in de winter skiën. Acht jaar geleden ben ik begonnen met het “Bouwdorp”. Dit is een jaarlijks evenement voor kinderen van 6 tot 12 die dan een hele midweek bouwen aan hutten op de IJsbaan. En ik ben toen ook begonnen met de stichting “gewoon buiten spelen”. Ik hoop dat ik kinderen op deze manier kan stimuleren om lekker naar buiten te gaan. We willen graag de gehele organisatie van het Bouwdorp overdragen aan de jongere vrijwilligers die ook al jaren meedraaien.

Waar woon je? Wij wonen nu alweer 13 jaar in de Hyacintstraat in de Bloemenwijk. Een mooie wijk waar veel kinderen wonen. Ook lekker dicht bij het centrum en de uitvalswegen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten blijft lekker dorps maar we wonen dicht bij de grotere steden. We hebben hier veel groen en lekker de ruimte. Alhoewel ik de echte bossen wel mis. Mijn man en ik komen beiden uit het Zuiden van Nederland. Daar zijn nog uitgestrekte bossen en hoef je geen kaartje te trekken als je door het hek naar binnen gaat zoals in “de Horsten”. Verder vind ik het persoonlijk wel fijn om niet te dicht bij mijn familie te wonen, dat zou mij benauwen. Af en toe lekker een weekendje naar Friesland of de Brabant is ook geweldig.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Wat ik een beetje mis bij de gemeente is de betrokkenheid met onze organisaties “gewoon buiten spelen” en “Katapult ” waar wij veel mee samen werken. Een gemeente moet het toch belangrijk vinden dat kinderen meer buiten spelen, zeker in ons mooie dorp! Het ligt heel erg aan de interesse die toevallig de wethouder heeft of er aandacht aan besteed wordt. Er is helaas geen vast beleid, er zijn andere organisaties die ook meer aandacht zouden mogen verdienen.

Met dank aan Kirsten Beljaars

Pin It