Wat doe je? Vroeger ben ik begonnen in de inservice opleiding verpleegkundige A. Ik heb vele opleidingen gedaan en functies gehad, die altijd wel met zorg en beleid voor zorg te maken hadden. Na 36 bij HMC te hebben gewerkt kreeg ik een burn-out. Ik ben op dit moment heel erg aan het nadenken wat ik nog verder in mijn werkbare leven ga ondernemen. Ik weet wel dat ik niet meer op mijn tandvlees wil blijven lopen en heb ontslag genomen, …… nu eerst Marjo! Ik heb interim-management gedaan en ga nu twee maanden vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika bij “Daktari” doen. De naam zegt het al: dit is een opvangreservaat waar verweesde en gewonde dieren worden opgevangen. Ook wordt er lesgegeven aan jongeren uit de regio. Als ik weer thuis ben ga ik rustig om mij heen kijken en solliciteren.

Waar woon je? Ik woon in een appartement in Adegeest. Heerlijk rustig en met veel groen om mij heen.

Wat vind je van Voorschoten? Oorspronkelijk kom ik uit Voorburg maar ik woon nu alweer 25 jaar in Voorschoten. Voorschoten heeft veel groen en voor je gevoel veel ruimte. Het is nog echt een dorp met weinig hoogbouw. Als ik in het centrum loop dan kom ik veel bekenden tegen en dit heb je niet in een stad. Ik vind het hier echt heerlijk om te wonen.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik ben de voorzitter van Toneelgroep Voorschoten en ik verbaas mij als de gemeente zegt dat zij de capaciteit niet hebben om een mooi plan te ontwikkelen om een mooi nieuw cultureel centrum te bouwen. Dan zegt de gemeente eigenlijk dat zij te weinig visie en daadkracht hebben! De sluiting van het CC komt er nu snel aan en wij maken ons erg bezorgd waar wij naar toe kunnen als het CC sluit. Wij blijven hopen op een mooie locatie! Verder zijn wij niet blij met het nieuwe subsidiebeleid. Voor onze toneelgroep kan dit in combinatie met de sluiting van het CC het einde betekenen en dat zou heel zonde zijn.

Met dank aan Marjo Kommeren

Pin It