Wie ben je? Christiaan Hertogh, 56 jaar en getrouwd met Heleen (54). Wij hebben drie kinderen; Paula (24), Mathé (23) en Guus (21).

Wat doe je? Ik werk bij de arbeidsvoorwaarden afdeling van de ABN AMRO bank in Amsterdam aan de Zuidas. Ik hou mij bezig met de cao onderhandelingen en ik ben gespecialiseerd in alles omtrent het pensioen van de medewerkers van de ABN AMRO bank. In mijn vrije tijd tennis ik elke zondagmorgen met een vast groepje bij “Forescate” en speel ik elk jaar competitie. Wij wandelen en fietsen graag hier in de omgeving.

Waar woon je? Wij wonen aan de Chopinlaan aan de kant van de Leidseweg. Het is het huis van de ouders van Heleen, zij woont hier al vanaf haar geboorte en is alleen even tijdens en na haar studie weg geweest. Het is hier rustig wonen en wij zijn blij met de winkelstraat op loopafstand aan de Beethovenlaan. Het aanbod is veelzijdig, de Beethovenlaan is echt opgeknapt.

Wat vind je van Voorschoten? Wat ik aan Voorschoten zo leuk vind is het dorpse karakter. Midden in het groen; de Vlietlanden, de Horsten en het strand waar wij graag fietsen en wandelen. Wij hebben echt het gevoel dat wij buiten wonen!
Het openbaarvervoer is ook heel goed geregeld. Bus 5 en 45 om de hoek en drie treinstations dicht bij die goed met de fiets te bereiken zijn. Voorschoten organiseert veel het is een actief dorp met veel gezellige mensen.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik vind het jammer dat het fietsen in de Schoolstraat verboden wordt. Voor veel ouderen, onder andere mijn moeder van 84 jaar, gaat dit betekenen dat zij moeilijker hun boodschappen kunnen doen. De zelfredzaamheid van ouderen zal hierdoor minder worden. Ook de kosten voor het weer aanpassen van die Schoolstraat vind ik zonde. Het was toch prima zoals het was! Ik vind het ook jammer dat de subsidiekraan voor verenigingen en organisaties wordt dichtgedraaid. Het is een gemiste kans voor met name kinderen als ze niet naar scouting of sport kunnen omdat de contributie te hoog wordt. Persoonlijk zou ik wel meer OZB belasting willen en kunnen betalen.

Met dank aan Christiaan Hertogh

Pin It