Wie ben je? Enny van Leeuwen, ik ben 66 jaar. Ik heb een zoon Hans (31) en een dochter Ingrid (29).

Wat doe je? Ik ben gepensioneerd. Vroeger heb ik bij grote bedrijven in de salarisverwerking gewerkt. In mijn laatste baan was ik teamleider bij Quinto. Dit is nu een onderdeel, eigenlijk overgenomen door Raet. Ik heb nu meer tijd om lekker te wandelen en te fietsen. Ik ben ook een liefhebber van een lekker wijntje, waar ik inmiddels best wat van weet. Ik luister graag naar muziek uit de jaren zestig en zeventig maar ook klassieke muziek kan mij bekoren.
Verder ben ik tot 1 januari 2020 voorzitter van de cliëntenraad van de gemeente. Dit is een cliëntenraad voor mensen met een uitkering. Wij geven gevraagd en ongevraagd advies aan burgemeester en wethouder. Per 1 januari 2020 worden alle adviesraden opgeheven, hiervoor komt in de plaats: “de adviesraad Sociaal Domein Voorschoten kortweg de ASDV”.

Waar woon je? Ik woon in een mooi appartement aan de professor Boerhaaveweg. Ik heb een grandioos uitzicht en woon hier erg naar mijn zin. We hebben hier allemaal leuke mensen wonen, de sfeer is erg gezellig. We hebben elk jaar een nieuwjaarsborrel met de bewoners van ons gebouw. Ook alles omtrent de VvE wordt altijd in goede harmonie geregeld.

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben in Wassenaar geboren en opgegroeid. Daar wonen nog mijn beste vrienden en mijn familie. Ik woon hier sinds 1995 met veel plezier. Voorschoten is rustig wonen en erg groen, zeker waar ik woon. Nu ik meer tijd heb en voorzitter van de cliëntenraad ben ga ik hier meer mensen kennen. Voorschoten is een mooi en gezellig dorp.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik las dat er een busverbinding komt tussen Voorschoten en Wassenaar. Ik hoop dat deze ook in de avonduren rijdt. Voorschoten moet zijn dorpse karakter behouden. Ik denk dat er meer diversiteit in het winkelaanbod in de Schoolstraat kan komen. Er zijn te veel dezelfde winkels en dan bedoel ik kappers, tijdschriften verkoop en supermarkten. De middenstand kan hierdoor maar moeilijk het hoofd boven water houden. Zelfs winkels als Blokker hebben hier last van!

Met dank aan Enny van Leeuwen

Pin It