Afdrukken

Profiel uit Voorschoten

Wie ben je? Henry de Vrij, 54 jaar en ik ben getrouwd met Diana, zij is ook 54 jaar. Wij hebben een Chihuahua, Sammy.

Wat doe je? Ik ben een ZZPer: HdV-Sportmassage. Ik ben in 2010 begonnen met verschillende opleidingen. Eerst de basis sport- en stoelmassage en de Hot Stone. In 2012 ben ik hier op de Prins Bernhardlaan begonnen eerst in de huiskamer en sinds maart 2016 in de praktijk. Natuurlijk kan je blijven leren in mijn vak. Op dit moment mag ik mij musculair therapeut noemen. Nu na 7 jaar leren ben ik dus onder andere: Lymfe-oedeem- en triggerpointtherapeut. Ik geef ook Fysische Vasculaire Therapie (Bemertherapie). Ik beheers de segmentale- en herstelspierbalans techniek. Ook geef ik Physical Performance Training: dit is kijken waar je zwakke plekken zitten en die beter maken en daarnaast plaats ik Kinesio tape. Alle kennis heb ik dus in huis om blessures te verhelpen of ter preventie, om ook weer een sporter naar zijn top niveau terug te brengen. Ik heb heel veel plezier in mijn werk, het geeft mij een mooi vol leven.

Waar woon je? Wij wonen een paar honderd meter verder op ook aan de Prins Bernhardlaan, al 28 jaar! Het is een fijne wijk om te wonen, dicht bij het centrum en heerlijk rustig.

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben in Leiden geboren en als baby hiernaartoe verhuisd. Voorschoten is een rustig dorp met veel groen en het ligt lekker centraal. Ik fiets graag. Op dit moment train ik voor de Alpe d’Huzes. Die ga ik fietsen maar ik ga ook als masseur mee. Ik kan hier lekker trainen, er zijn hier vele mooie fietspaden en de duinen zijn ook dicht in de buurt. Wij zijn het rijkste dorp van Zuid-Holland: je begint bij de Zilverfabriek en je eindigt bij de Gouden Leeuw.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? De gemeente zou meer kunnen luisteren naar de inwoners van Voorschoten. Er zou hier ook eens meer gebrancheerd kunnen worden. Met andere woorden; eens goed worden nagedacht over wat voor winkels Voorschoten nog mist. Op dit moment zijn er veel te veel kappers, supermarkten in het centrum. Ook komen er te veel sportscholen. Als laatste; we moeten zuinig blijven op ons openbaar groen.

Met dank aan Henry de Vrij.