Afdrukken

Wie ben je? Aeltsje Sierksma, 71 jaar. Ik heb een dochter (41) en twee kleinkinderen (7 en 5).

Wat doe je? Vroeger heb ik de Rietveld academie gedaan, de akte illustratief tekenen gehaald en de masterclass schilderen in Voorschoten. Schilderen en tekenen is eigenlijk de lust van mijn leven, alles draait daar bij mij om. Ik heb 35 jaar lesgegeven, o.a. in activiteitencentra. Begonnen bij het Rode Kruis: toen nog aan de Leidseweg en Antoni Van Leeuwenhoekkade. Later in de Alettahof en Buurthuis Vlietwijk. Ik heb ook privé lesgegeven bij mensen thuis. Ik ben altijd ZZPer geweest, een eigenbaas die alles zelf regelde. Nu schilder ik ook nog heel veel, dit geeft mij rust en zingeving. Tuinieren is daarna mijn tweede grote hobby, zeker nu in de zomermaanden.

Waar woon je? Ik woon in de Vlietwijk, bijna in het centrum. Als ik mijn tuin uitloop, loop is zo de AH binnen. Het is hier rustig en fijn wonen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een leuke gemeente. Ik wil hier nooit meer weg. In 1977 ben ik hier komen wonen. Mijn dochter is hier geboren en in de loop der jaren heb ik en grote kennissenkring opgebouwd. Ik ben helemaal vervlochten met Voorschoten, ik ken zoveel mensen! Door mijn schilderijen ben ik denk ik wel een bekende Voorschotense…………“een beruchte” lacht Aeltsje.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik heb hier in Voorschoten heel veel georganiseerd en dat heb ik met liefde gedaan. Wat ik hier op dit moment mis zijn betaalbare woningen voor senioren in het centrum. De jonge gezinnen moeten kunnen doorschuiven naar een eengezinswoning en de ouderen naar een gelijkvloers appartement in het centrum van het dorp! Verder is er hier te weinig expositieruimte. Ik ben lid en oprichtster van Het Kunstgenootschap Vlietstreek (alweer 10 jaar) en wij hopen op een mooi nieuw cultureel centrum waar wij ruimte krijgen om te exposeren.

Met dank aan Aeltsje Sierksma

Op de foto: Aeltsje voor haar schilderij “Rituele depositie veendragers”. Het beeld staat in Alemansgeest aan de PC Boutenstraat. Aeltsje heeft er een veenlandschap in de blauwtinten omheen geschilderd.