Wie ben je? Edwin van der Beek, 67 jaar en ik ben getrouwd met Niika (63). Ik heb twee dochters en Niika heeft twee zonen. Onze hond heet Rocky.

Wat doe je? Ik ben gepensioneerd. Vroeger heb ik 33 jaar bij de gemeente Voorschoten gewerkt. Bij o.a. bureau huisvesting waar ik samen met een collega de woonruimteverdeling deed. Dat was toen nog een gemeentelijke taak. Ook was ik secretaris van de Woningadviescommissie.
Nu vul ik mijn dagen met de grote rode draad in mijn leven “Muziek”. Ik ben freelance drummer en ben bezig om een blues-rock band op te richten. Ik heb een grote muziekverzameling, die een deel van de woonkamer in beslag neemt. In de jaren ‘90’, toen de cd-speler in opmars was heb ik een groot deel van mijn platenverzameling verkocht. …… Daar heb ik nu nog steeds spijt van!! Maar de platenspeler staat weer op zijn plek en ik ben mijn vinyl collectie gestaag aan het uitbreiden.

Waar woon je? Ik woon sinds 1976 in Noord Hofland. Vijftig jaar geleden kwam ik naar Voorschoten en mijn ouderlijk huis stond in Boschgeest. Noord Hofland is een fijne wijk om te wonen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is te overzien mensen kennen elkaar en er wordt gegroet op straat. Dat maakt Voorschoten een knus dorp waar ik mij erg thuis voel. Ik vind dat we hier ook een breed aanbod van supermarkten hebben. Wij gaan altijd op koopjes en aanbiedingen af, die zijn er genoeg hier.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Voorschoten is aan het vergrijzen en de gedachtegang,
dat de vastgelopen doorstroming alleen door het bouwen van (voor veel mensen te dure) seniorenwoningen op gang komt, is naar mijn ervaring niet de enig juiste. Hierdoor zijn starters en jonge gezinnen de dupe! Er moeten snel bij voorbeeld tiny houses en ook betaalbare huur- en koopwoningen komen! Ik hoop dat er in de toekomst hier veel jonge mensen kunnen blijven en komen wonen, dit is goed voor de economie van Voorschoten.

Met dank aan Edwin van der Beek

Pin It