Afdrukken

Wie ben je? Emma Knaap, ik ben 18 jaar.

Wat doe je? Naast mijn studie onderwijs assistente, ben ik winkelmedewerkster in de biologisch dynamisch supermarkt “Odin”, aan het Treubplein. Biologisch dynamisch gaat weer een stapje verder dan alleen biologisch. Dynamisch staat voor het feit dat ook de grond waarop geteeld wordt vrij is van gif en andere foute stoffen.
Verder ben ik nog oppas aan huis en overblijfkracht op de Gevers Deynootschool.
Het is leuk om met kinderen te werken. Zij bekijken het leven eenvoudig en zijn nog puur, ik kan lekker gek met ze doen. Ik wil de kinderen ook mijn zorg en veiligheid bieden want ik heb de verantwoordelijkheid als ik oppas en dat is een serieuze taak. Ik ben gek op films en ben ook vrijwilliger bij het filmtheater hier in Voorschoten.

Waar woon je? Ik woon nog bij mijn ouders aan het Professor Zeemanplantsoen. De Molenlaan die daar haaks op ligt, vind ik een van de mooiste straten van Voorschoten. Het water erlangs en met het zicht op de kerk. …….. Geweldig!

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten voelt echt als mijn dorp en ik ben er trots op dat ik hier woon. Het is hier “ons kent ons”, zeker nu ik hier op allerlei vlakken actief ben in het dorp. Ik kom altijd wel ergens bekenden of kinderen tegen en dan maak ik altijd tijd voor een praatje. Het is ook fijn dat Voorschoten dicht bij Den Haag en Leiden en het strand ligt. Met het openbaar vervoer zit je daar zo.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Als ik ooit het huis uit ga wil ik dol graag in Voorschoten blijven wonen. Helaas is dit niet mogelijk voor starters. Er moeten snel meer betaalbare woningen komen zodat Voorschoten niet alleen voor oudere en rijkere mensen betaalbaar blijft. Verder hoop ik dat er een mooie nieuwe plek voor het filmtheater komt, liefst in het centrum. Liefs op een plek waar alle cultuur elementen bij elkaar komen en ik zou ook een fijne plek of ruimte voor de jongeren weer terug zien komen in Voorschoten.

Met dank aan Emma Knaap.