Afdrukken

Wie ben je? Rob Koree, ik ben 58 jaar. Getrouwd met Elvira, wij zijn een samengesteld gezin en hebben vijf kinderen in de leeftijd van 25 tot 48 jaar.

Wat doe je? Ik ben eigenaar van Dierenspeciaalzaak Verhoog (in 1913 is de winkel opgericht door Jo Verhoog en die naam heb ik gehouden), aan de Schoolstraat. Vroeger ben ik politieagent geweest, ook 6 jaar hier in Voorschoten………toen wij hier nog een politiebureau hadden. Zo tegen mij dertigste was ik niet meer helemaal happy met het beleid van het politiewerk. De inhoud richtte zich meer op het resultaat, terwijl ik meer mens gericht ben. Ik heb toen mijn hart en gevoel gevolgd en de overstap gemaakt. Samen met Wim Brekelmans heb ik toen de dierenwinkel van “van Aken“ overgenomen………dat is nu alweer 30 jaar geleden. Wim is inmiddels gepensioneerd en ik doe het nu 10 jaar alleen. Ik heb een geweldig team van vijf enthousiaste medewerkers en elke week krijg ik hulp van Evelien van “Villa Voorschot” en van Jolanda van Stichting Zij aan Zij. Alles bij elkaar het perfecte team!! Ik ben al 30 jaar erg blij met dit bestaan en ik doe het met hart en ziel!

Waar woon je? Sinds de kinderen uit huis zijn wonen wij boven de winkel. Klein en gezellig maar groot genoeg en geweldig zo midden in het dorp.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heerlijk dorp. Alles is hier te doen, te halen en te beleven. Ik draag het filmhuis van Voorschoten een warm hart toe. De kleinschalige bioscoop, lekker dichtbij waar veel Voorschotenaren komen en goede films voor weinig geld. Dit moeten we zeker behouden! Voorschoten is ook mooi groen. Wij wandelen vaak met onze hondjes: 2 asbakken-rasjes uit Spanje, door het Berkhoutpark en Rosenburgh.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het centrum is voor een deel nu aangepast naar het plan dat de winkeliers hebben vastgesteld. Ik mis nog wel zitjes op het Treubplein, voor de reiswinkel. Daar zaten vroeger altijd veel mensen, ik hoop dat daar nog extra zitjes bij komen. Er zouden ook meer betaalbare huizen in Voorschoten moeten komen voor starters, ouderen en de minder financieel bedeelden.

Met dank aan Rob Koree.