Afdrukken

Profiel uit Voorschoten

Wie ben je? Clemens Olsthoorn, 75 jaar. Ik ben getrouwd met Marianne (72). Wij hebben twee zonen van 39 en 34 jaar.

Wat doe je? Ik ben gepensioneerd en dat ervaar ik als heerlijk relaxt. Ik heb altijd in de public relations sector gewerkt. Eerst bij Alitalia en bij Zambia airways. In Zambia hebben wij ook een aantal jaar gewoond en gewerkt, mijn vrouw voor SIDA, de Zweedse tegenhanger van stichting Nederlandse Vrijwilligers (SNV). In 1973 zijn wij teruggekomen, tijdens de eerste oliecrisis. Het was toen even moeilijk om een baan te vinden in Nederland. Via een kennis, destijds directeur van de SNV, kwam ik terecht bij de Lepra stichting. Daar heb ik nog met veel plezier 30 jaar gewerkt, als hoofd voorlichting en fondsenwerving.

Waar woon je? Wij wonen sinds 1973 in het op één na oudste huis (1580), tevens rijksmonument aan de Molenlaan. Heerlijk om hier midden in het historische centrum te wonen. We genieten elke dag van het beschermd dorpsgezicht. Het geluid van de kerkklokken geeft een extra dimensie aan ons woongenot en we hoeven nooit op de klok te kijken!

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een leuk, mooi en gezellig dorp. Wij zijn hier in 1959 neergestreken omdat mijn ouders toen hier naartoe waren verhuisd en wij gingen wonen in de Johan Frisoflat. Voorschoten heeft veel mooie plekjes. Wij wandelen graag samen in het Burgemeester berkhoutpark. Wij noemen dat onze stilteplek. Voorschoten is gewoon een heel relaxt dorp met vele mooie facetten.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik hoop dat er een totaalvisie gaat komen met betrekking tot de ontwikkeling van nieuwbouw in het centrum. Het Kruispunt in ons dorp vind ik bijvoorbeeld een dusdanig markant punt, dat men zich er dus voor moet inspannen om het monument, waar iedereen trots op is, te behouden. Ik zou daarom willen, dat dit wordt ingebed in een fraai en praktisch ontwerp van stedenbouwkundige herontwikkeling, waarin juist het totale culturele gebeuren (bibliotheek, filmhuis, theater, concerten e.d.) een prominente plek krijgt.

Met dank aan Clemens Olsthoorn.