Wie ben je? Karolien Florijn, 21 jaar. Ik heb een vriend die in Nancy woont; Theo (26). Theo is ook een roeier die voor Frankrijk uitkomt.

Wat doe je? Op dit moment ben ik fulltime met roeien bezig. Ik ben elke dag aan het trainen op de Bosbaan in Amsterdam. Meestal 2 keer per dag maar ook wel 3 keer per dag. Als ik mijn prestaties wil behouden en verbeteren moet ik echt elke dag zoveel trainen en natuurlijk ook letten op mijn voeding. Als roeier is het erg in je voordeel als je lang bent. Ik ben 1meter 86 en 73 kilo, waarvan veel spieren. Het is echt hard werken!
Op dit moment word ik begeleid door trainers van de roeibond. In mijn jeugd ben ik begonnen op roeivereniging Die Leythe. Van Ed Maan heb ik alle grondbeginselen van het roeien mee gekregen en hij heeft de fijne kneepjes van de roeitechniek mij aan geleerd. Daar heb ik nu nog steeds mijn successen aan te danken. Ik heb op dit moment al aardig wat gewonnen: ik ben Europees kampioen geworden bij de junioren in de skiff (1 persoonsroeiboot) en ik heb ook senioren wedstrijden gewonnen in de skiff. In 2017 werd ik wereldkampioen tot 23 jaar in de skiff. In 2018 zijn wij met zijn vieren (dubbelvier), ook wereldkampioen geworden en met dezelfde dames zijn wij derde op de Europese kampioenschappen geworden.
Ik ben mij nu al aan het voorbereiden op de olympische zomerspelen van 2020 in Tokio. Met 4 dames gaan wij in een ongestuurde boot roeien. Deze maand (mei) ga ik naar Bulgarije en daar zijn de wedstrijden voor de wereldbeker. Op het komende EK, begin deze zomer kunnen wij gekwalificeerd worden voor de zomerspelen.

Waar woon je? Ik woon deels bij mijn ouders in Bijdorp en deels in Amsterdam. Door mijn trainingsschema daar kan ik niet steeds naar huis.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een gezellig en groen dorp. Als ik uit Amsterdam kom voelt het gelijk weer knus aan. De rust en de vriendelijke mensen spreken mij hier erg aan.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke idee├źn voor Voorschoten? Ik zal hier niet kunnen blijven wonen als ik mij later wil settelen. De huizen zijn hier onbetaalbaar en er zijn bijna geen sociale woningen te koop en/of te huur. Dat is wel erg jammer. Wat zou het mooi zijn als er dicht bij het centrum appartementen komen voor jongeren en voor de mensen die wat minder te besteden hebben. Verder heeft Voorschoten veel groen. Dat moeten wij zoveel mogelijk behouden.

Met dank aan Karolien Florijn.

Pin It