Wie ben je? Rob Scholtes, ik ben 56 jaar en vrijgezel. Ik heb drie dochters: Romy, Macy, Dermi en één zoon Mitchell, die ruim twee jaar geleden overleden is. Voor mij is er een leven voor en een leven na Mitchell. Een kind verliezen is een groot verdriet, dat ik zelf moet dragen mijn verdere leven. Er is geen dag dat ik niet aan hem denk!

Wat doe je? Ik sta achter de bar bij de gezelligste café van Voorschoten…….
“ Barrelzz ”. Hier heb ik het super naar mijn zin. Het is altijd gezellig, we hebben veel vaste klanten. Op de avonden dat er een bandje speelt komt er een meer gevarieerd publiek luisteren. Verder werk ik nog bij horeca slager “ van der Veldt ”, uit Wassenaar. Al met al een volle werkweek. Ik probeer om elke zaterdag vrij te hebben maar dat lukt niet altijd! Vroeger kon ik goed biljarten. Ik ben vijf keer Nederlands kampioen geweest en twee keer vijfde op de wereldkampioenschappen. In Barrelzz stoot ik nog vaak en balletje, het blijft een mooie sport.

Waar woon je? Ik woon boven Barrelzz, op de zolder. Vroeger heb ik hier met mijn ouders gewoond, toen het café nog van mijn vader was. Toen stond mijn trainingsbiljarttrainingstafel waar nu mijn huiskamer is.

Wat vind je van Voorschoten? Ik woon hier al mijn hele leven. Voorschoten is fantastisch! Er wonen gezellige mensen en het heeft een bruisend centrum………
en daar hoort ook de Molenlaan bij!

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Wat ik nog in Voorschoten mis is een gelegenheid waar de jeugd kan komen. Op dit moment wordt er te weinig voor hen georganiseerd. Hoe leuk zal het zijn als er een ruimte is waar de jeugd kan poolen, darten en van mijn part gezelschapsspelletjes kan spelen zoals bijvoorbeeld Risk, Kolonisten van Catan of om te Klaverjassen. Dan natuurlijk wel met alcohol vrije drankjes, het moet om het gezellig samen komen gaan. Een jeugdhonk een soort tweede huiskamer!

Met dank aan Rob Scholtes

Wie ben je? Marijke van Duivenbode, ik ben 77 jaar en zes jaar weduwe. Mijndert mijn man, stierf toen hij 74 jaar was. Wij hebben twee zonen: Vincent en Eric en drie mooie kleindochters: Chloë, Merel en Noa.

Wat doe je? Ik ben vroeger kapster geweest vanuit huis. Ik had in al mijn woonhuizen een kamer ingericht hiervoor. Ik begon aan het Schubertplantsoen daarna aan de Zwaluwweg en als laatste aan het Arendserf. Ik ben hartpatiënt en doe het de laatste jaren wat rustiger aan. Ik geniet enorm van mijn kleindochters die vaak op bezoek komen en van de contacten die ik hier in de buurt heb. Ik ben een gezelschapsmens en ga graag met veel mensen om. Ik zorg een beetje voor buren die dit nodig hebben.

Waar woon je? Ik woon op de hoek van de Koninklijk Marinelaan en het Ambachtspad. Bijna in het centrum, lekker dicht bij de winkels. Het is wel jammer dat alle scooters en fietsen hier op het Ambachtspad blijven rijden! Waar zijn toch die Boa’s als je ze nodig hebt!

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een geweldig dorp, ik woon hier al 55 jaar! Oorspronkelijk komen wij uit Leiden. Het is hier in Voorschoten gezellig, de mensen maken een praatje met elkaar het is niet afstandelijk en dat is waarom ik het hier zo naar mijn zin heb.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik maak mij grote zorgen over de winkelleegstand. Ook is er ten opzichte van 30 jaar geleden al heel veel groen weg in Voorschoten. Veel grote bomen zijn weggehaald om parkeerplekken te realiseren. Groen dat juist het karakter gaf aan dit mooie dorp! Ik kijk uit op allemaal auto’s op het Wagenerf. Waarom gaan die auto’s niet parkeren in de lege parkeergarage onder de Dirk en maken ze van het Molenerf niet een gezellig plein waar oud en jong samen kunnen komen? Iedereen vind mijn geveltuintje mooi, alleen sommige hondenbezitters denken dat het een hondentoilet is. Als ik er dan vriendelijk wat van zeg krijg ik een grote mond toe! Dit is jammer……ook huurders houden graag hun omgeving schoon!

Met dank aan Marijke van Duivenbode

Wie ben je? Dominique de Vries Schultink. Ik ben 29 jaar.

Wat doe je? Ik ben uitvaartondernemer en eigenaar van Duivenvoorde Uitvaartzorg. Als uitvaartondernemer bieden wij een helpende hand, een luisterend oor, denken creatief mee, scheppen orde in chaotische dagen en organiseren samen met de familie een persoonlijk en passend afscheid. Maatwerk is ons uitgangspunt. Wij werken daarom ook niet met standaardpakketten, locaties en eisen. Het gaat om de wens van de overledene en die van de familie. Naast het organiseren van de uitvaart, kunnen mensen ook een oriënterend gesprek met ons voeren. Bijvoorbeeld als u veel onderweg bent, een risicovol beroep heeft, na een slechtnieuwsgesprek met uw arts of bij het verschijnen van de eerste grijze haren. Het geeft (uw omgeving) rust te weten wat uw wensen zijn als er iets gebeurt.

Waar woon je? Ik woon (nog) niet in Voorschoten, maar aangezien ik als uitvaartondernemer 24/7 bereikbaar ben, ben ik hier -indien nodig- overdag als ’s nachts te vinden.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een gezellig, sociaal en mooi dorp. Iedereen kent elkaar en er zijn veel leuke inwoners. Ik ben actief in de OVV, en bij de organisatie van bijvoorbeeld Duivenvoorde’s Kerstboom in december merkte ik de fantastische verbondenheid tussen ondernemers, het verenigingsleven en de individuele inwoners. Met zijn allen maken wij Voorschoten!

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Een aantal jaren geleden werd het Bondsgebouw al verbouwd tot een ruimte waar wij regelmatig gebruik van maken bij een uitvaart. Nu ook de Dorpskerk in de toekomst extra faciliteiten krijgt, is dat erg fijn! Natuurlijk zouden wij het fantastisch vinden als ook andere bedrijven en locaties ervoor open staan om hun deuren te openen voor een uitvaartplechtigheid waarbij de kist met de overledene welkom is. Ik begrijp de drempel, maar zie aan de andere kant wat een meerwaarde het voor families heeft om in Voorschoten te kunnen blijven voor een uitvaartplechtigheid en de condoleance.

Met dank aan Dominique de Vries Schultink

Wie ben je? Carole van Tongeren, ik ben 54 jaar en mijn partner heet René, hij is 57 jaar. Wij hebben 2 kinderen: Noor (16) en Friso (14).

Wat doe je? Ik ben al 21 jaar stewardess bij de KLM. Ik vlieg alleen op de intercontinentale vluchten. Het vliegen heeft mijn blik op de wereld enorm verruimd; de verschillende mensen en culturen waar je mee in aanraking komt, zijn zo interessant! Ook heb ik een eigen sierraden lijn “JUNE”’. De sieraden maak ik zelf. De materialen die ik daarvoor nodig heb, breng ik mee uit het buitenland. Parels uit China, halfedelstenen uit India en goud uit Amerika. Op mijn vele reizen kom ik steeds weer nieuwe materialen tegen. Mijn sierraden zijn te koop via mijn website junejewels.nl en “Bij 57”, de leukste koffietent van Voorschoten.

Waar woon je? Wij wonen in Allemansgeest, ook wel de Krimwijk genoemd. Oorspronkelijk komen wij uit de binnenstad van Leiden. Het is hier heel fijn wonen. Wij zijn blij, deze stap10 jaar geleden gemaakt te hebben.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heerlijk dorp! Alles is hier aanwezig. We zitten dicht bij de grotere steden, het Strand, en de Vlietlanden waar wij regelmatig met onze Labradoodle “Marie”, lopen. De oude kern, “de Voorstraat”, is erg sfeervol en gezellig. Er worden hier leuke evenementen georganiseerd.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik zou het leuk vinden als wij net zoals vele dorpen en steden een mooi plein in Voorschoten zouden krijgen. Een plein met een fontein omringd met terrasjes, waar bijvoorbeeld mensen op vrijdagmiddag en in het weekend elkaar ontmoeten. Niet te vergeten met een grandcafé met groot terras daarbij. Wellicht is het Treubplein een mooie locatie. Parkeren kan altijd bij het Chuchillplein of onder de Dirk.

Met dank aan Carole van Tongeren

Wat doe je? Ik ben wijkverpleegkundige bij Buurtzorg hier in Voorschoten.
Buurtzorg zit in het Silver Business gebouw. Ik vertrek altijd vanuit huis op de fiets naar de cliënten, daarna gaan we naar kantoor om de lopende zaken te regelen en om te vergaderen, te plannen ed. Wij werken met zelfsturende teams waardoor er geen managers in onze organisatie zijn. Op deze manier kunnen we korte lijntjes houden met de cliënten, door bijvoorbeeld zelf de planning aan te passen. Doordat we met kleine teams werken (door heel Nederland) kennen we iedereen en zien de cliënten dezelfde gezichten. Door de kostenbesparing kunnen we door zelf te indiceren, zelf de zorgtijd aanpassen wat heel preventief werkt. De (niet chronische) cliënten zijn vaak korter in zorg en we kunnen problemen op tijd ondervangen. Ik doe alle verzorgende en verpleegkundige taken en kom dus van alles tegen; van wondzorg tot terminale cliënten. Wij kunnen overigens nog personeel gebruiken, ook mensen boven de 55 jaar hebben wij hard nodig. Zij brengen heel wat levenservaring mee. Ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik voel mij daarbij als een vis in het water! Het is fijn om met mensen te werken, dicht bij huis zodat ik ook nog thuis kan zijn voor mijn kinderen. Wij hebben ook twee hondjes waar ik graag mee wandel en ik doe conditietraining bij Percy. Verder zijn wij met zijn vijven gek op gezelschapsspelen. De gezinsmomenten zijn voor mij erg belangrijk.

Waar woon je? Ik woon in de Vlietwijk. Ik ben hier heel tevreden …… ook al staat de Vlietwijk bekend als de mindere wijk, zo voel ik dat zeker niet! Ik woon al heel mijn leven in Voorschoten. Ik ben geboren op de Leidseweg.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een gezellig dorp, ik wil hier niet meer weg! Er wordt veel georganiseerd …… wij hebben een “warm” centrum. Wij wandelen graag in Vlietland met onze hondjes en wij hebben ook een bootje aan de Molensloot. Het is ook erg handig is dat Voorschoten zo centraal ligt.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Waar ik mij aan erger is het zwerfafval. Nu er ondergrondse containers geplaatst zijn kan je niet zomaar meer zwerfafval weggooien. Er zouden meer losse prullenbakken in alle wijken geplaatst kunnen worden. Ook zie ik dat veel huurflats groene uitslag op het beton hebben. Jammer dat hier niets aan gedaan wordt. Voorschoten is een mooi dorp en het aangezicht zou beter kunnen zijn. Ik wil iedereen oproepen: hou je eigen omgeving schoon en zorg voor elkaar.

Met dank aan Marijke van Goozen